HTML

Tivadar - Isten ajándéka

Friss topikok

  • simonlevy: Te Tivadar, nem úgy volt, hogy szerdán jelentkezel itt a blogodon?! Hogyan fogsz így dzsilliárdoka... (2013.05.17. 17:33)
  • Nancy Spungen: Ó az az ördögi elkaphatatlan tollból kirepülő labda. Ezek szerint téged is megtréfált. Legközelebb... (2013.04.23. 20:35)
  • SimonLevy: Tivadar, nem lesz folytatás? Nagyon tetszik amiket írsz! (2013.04.03. 20:03)
  • Nádori: Tivadar, szóljál már a Muternak, hogy vegye fel a telefont, vagy jelentkezzen vagy valami. (2013.03.21. 18:44)
  • Nancy Spungen: Kert az jó lesz végre, addig is tornatermi foglakozás a Moziban. Amúgy én sem érzem annyira ezt az... (2013.03.18. 12:26)

Mostantól igyekszem beleszőni a mondandómba a mindennapokat is, ötvözve az eddigi történelemleírással és eszmefuttatásokkal.
Például ma estére van egy névre szóló meghívóm egy film bemutatójára. Plusz egy fő, de csak utólag jutott eszembe, hogy egy nyereményjáték keretein belül kisorsolhatnám a mellémülés jogát, közben megígértem Stünczinek, hogy jöhet. Bár őszintén nemtom, minek, mert a film 16-os karikás, tehát az idő jelentős részében úgyis kénytelenek leszünk ráhúzni a fülét a szemére, mert ő sikoltozós-kommentálós. Legszívesebben amúgy ignorálnám az egészet, mert bárhogy terelnek, tudom, hogy szerepel benne egy kutya, aki nem én vagyok, hanem egy mopsz. Furcsa casting. Mindegy.
A lényeg, hogy ebben a filmben valamit csinált a Muter. Erről pedig eszembe jutott, hogy tulajdonképpen a kiterjedt ismerősi köröm nagy része valami ilyen szöszmötöléssel tölti az idejét. Például a Piri mondta, hogy Ágota néni és Iván bácsi is ugyanúgy meredten bámulja a monitort napokig, meg-megránduló arccal, rendszeresen, mint Muter (azt megmondhatná valaki, hogy ez hova fut ki). Aztán van a Náza, akiről a haverjaim felsorolásánál szörnyű módon megfeledkeztem, pedig ő óriási személyiség, csak most leköltözött vidékre hízni. Azért költözött, mert a muterja, az Ede néni, aki eddig szintén ehhez a léhűtő bandához akart tartozni, egy ponton összeszedte magát és elment valami normális dologgal foglalkozni. Aztán beköltözött egy szektába lakni, a Názát meg leküldte vidékre, nem akarok minősíteni senkit, de gratulálok. Mindegy, Ede néni legalább megpróbálta. A Bálint bácsi viszont, na ő egy külön tanulmány a Bubszi szerint. A Bálint bácsi filmrendező, Bubszi ismeri a műveit, szerinte a Bálint bácsinak néha ráragad az ujja a rec-gombra. Ezért külön be van szarva, mert a Bálint bácsi folyamatosan nagyon hosszú filmekről beszél, akkor pedig már komplikációt okozhat az ujjak hiánya, például nem fogja tudni kinyitni a tápot. A Bálint bácsi az Éva nénivel együtt szokott merengeni ezeken a biztosan zseniális ötleteken, aki pedig a Muternak a lelki tárcsája. Fogalmam sincs, mi lehet az a lelki tárcsa, Muter szerint nekem a Kázmér az, de a Kázmér nem tűnik tárcsábbnak saját magamnál, itt pedig elveszítettem a fonalat. Az Éva néni nagyon kedves nőnek néz ki, de csak távolról, mert az Éva néni megfullad, ha a közelébe megyek. Ezt pedig senki nem szeretné, én főleg nem, mivel csak ő ment meg attól, hogy non-stop a Muter posványos lelkivilágát kelljen hallgatni. Velem ellentétben az Éva néni ennek valamiért örül, gyanítom, hogy azért, mert cserébe rá is rátör néha a keserű szófosás, de - mint említettem - én ebből teljesen kimaradok, és őszintén bevallom, támogatom a Stünczi méhének eltávolítását, különben esély lesz rá, hogy belőle is kitör majd a picsogás-gejzír, azt pedig tényleg thanks, but no thanks.
Visszatérve a lényegre, a Fater például rocksztár szokott lenni, csak most ezt átmenetileg felfüggesztette az etetés miatt. Azért néha gitározik otthon, ami nagyon andalító, csak a Stünczi retteg tőle valamiért. Vagy utálja a zenét, vagy a random tárgyak miatti parája (tegnapelőtt például hisztérikus rohamot kapott egy plüssmacitól, nem lehetett hozzászólni, mert pattogott egy télikertben) előjön a gitártól. De nem csak gitározik, hanem puttyog, füttyüg, kattog, dobog, tehát itt meg kell védenem a Mutert, akinek állandóan be van szólva, hogy mennyit dumál, mert a Fater meg simán hoz egy komplett zaj-zörej raktárat, ergo relaxálni mellette se nagyon lehet. Na, megint elkanyarodtam, mert a lényeg, hogy a Fater faterja, ő meg például egész életében rocksztár volt, most is az. Tudom, mi jön most, hogy tehát ez családi hagyomány, én vagyok az elsőszülött fiú, blablabla, de nem tartom valószínűnek, hogy követem őket a páston, engem a hangszerek max rágás céljából kötnének le, hogy őszinte legyek.
A Kázmér szüleinek mondjuk van normális foglalkozása, de mellette azért a Sika néni (akiről kiderült, hogy az IGAZI muter no1.) szintén valami filmes izélődéssel komolykodik, a Zsármi néni időszakosan lemezlovarnő, a Dávid bácsi pedig étlapokat rajzol és táskákat varr (?). A Muter szülei végre nem "művészek", viszont ők meg valami rejtélyes okból abba feccölik az energiát, hogy a mindenféle kölykök minél gyorsabban legyenek nagyon okosak, hiába mondom, hogy ez már a születésnél eldől, lásd Stünczi és az én példámat.
Viszont. Van mindenki között egy normális ember. Az pedig a Poszi bácsi. A Poszi bácsival csodálatos órákat töltünk a Kertben, mikor zárva van vagy tél van, és a Poszi bácsit értem, hogy mit csinál és az mire jó. Fantasztikus dolgokat épít és szerel, sokkal több motorja van mint nekünk otthon, ráadásul tud hegeszteni, meg marha jó sztorijai vannak az összes tudatmódosító szer szivárványos hatásairól, a rehabról meg pláne. Meg a nők is imádják, bár pont én ettől nem zuhanok mély féltékenységbe.
Azt kell mondanom, a Poszi bácsi, ő valami!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tivasuvadar.blog.hu/api/trackback/id/tr555227920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása