HTML

Tivadar - Isten ajándéka

Friss topikok

  • simonlevy: Te Tivadar, nem úgy volt, hogy szerdán jelentkezel itt a blogodon?! Hogyan fogsz így dzsilliárdoka... (2013.05.17. 17:33)
  • Nancy Spungen: Ó az az ördögi elkaphatatlan tollból kirepülő labda. Ezek szerint téged is megtréfált. Legközelebb... (2013.04.23. 20:35)
  • SimonLevy: Tivadar, nem lesz folytatás? Nagyon tetszik amiket írsz! (2013.04.03. 20:03)
  • Nádori: Tivadar, szóljál már a Muternak, hogy vegye fel a telefont, vagy jelentkezzen vagy valami. (2013.03.21. 18:44)
  • Nancy Spungen: Kert az jó lesz végre, addig is tornatermi foglakozás a Moziban. Amúgy én sem érzem annyira ezt az... (2013.03.18. 12:26)

Per pillanat itt rostokolunk a Száva néni munkahelyén, ami marha izgalmas is lehetne, mert nem tudjátok elképzelni, mekkora kertje van hátul, csak oda nem enged be a Szokásos Bajszos Néni. Az SzBN nem egy konkrét személy, hanem egy olyan szakszervezet, akik védik a futkározható területeket. Ha paranoid lennék, azt képzelném, hogy az egész ellenem irányul, de nem vagyok paranoid, úgyhogy buddhista nyugalommal elfogadom az SzBN létezését, mint az Univerzum korlátoltságának bizonyítékát. Nem pontosan tudom, hogy milyen munkakörök léteznek a világon, valakik gyártják a happy dogot (most már azt is tudom, hogy mások meg az EUKANUBÁT, de persze lehet, hogy ők ugyanazok), vannak locsolós emberek, a többiek pedig szerintem mind a vendéglátásban dolgoznak. Azért jeleztem, hogy a foglalkoztatottságról nem biztos, hogy teljes képem van, mert simán benne lehet a pakliban, hogy én haverkodom kocsmárosokkal állandóan, biztos benne van a véremben. Vagy horoszkópilag, nem tudom. Mindenesetre itt a Száva néni is állandóan kávékat főz, csak ő nem kávénak hívja, hanem fletvájtnak, és a tej kiöntésénél mindig nagyon teátrálisan megrázza a kiöntőt, aztán megvizsgálja a tejhabmintát, aztán közli, hogy ez egy atomrobbanás elől menekülő vakond lett. Én a vakondról is arra asszociálok, hogy lehetnénk akár kint a kertben is, helyette megint pepitakő, súlyosbítva azzal, hogy itt olyan szinten borítanak be minden falat a könyvespolcok, ami akár kisebbrendűségi érzéseket is szülhetne bennem, ha nem tudnám pontosan, hogy én gyakorlati dolgokra születtem. A Szokásos Bajszos Néni, aki a múltkor kijött ráüvöltözni a Muterra, hogy takarodjunk vissza kurva gyorsan a kávézóba, mert ez nem sétatér, szóval ő egyébként rendelkezik egy nyomott fejű mopsszal, ezért - szerintem - jogosan próbáltam arra bazírozni, hogy esetleg empátiával is, és megsajnálja Stünczikét (legújabb benecevén Dagit), amiért ki van lyukadva, de leszarta, mert azt hitte, hogy csak divatozik a Pütty.

Micsoda írói csavar, nem? Ahogy becsempésztem a lukadást. Ez történt Dagival, fennakadt egy kerítésen. Ami szerintem óriási, tekintettel arra, hogy Stüpi, aki marha jól csinálja az önpromót, mert az idő nagyrészében lekókasztott fejjel ácsorog teljesen ferdén, azt a benyomást keltve, hogy nagyon távol áll a valóságtól, aztán hirtelen olyan helyekről bukkan elő, amiket most nem szeretnék nyilvánosan ecsetelni, mindenesetre NAGYON DURVA, na. Akrobatikában tehát nincs nála hiány, a látszat ellenére, tehát senki nem érti, hogy akadt fenn azon a röhejesen kicsi díszkorláton, vagy min a Szabtéren, mindenesetre megtörtént, amit onnan lehetett tudni, hogy velőtrázó sikoltozásba kezdett. Az is lehet, hogy olyasmi történt vele, mint a spontán égés (ti spontán lyukadás), amitől én személy szerint régóta tartok. Muterral voltunk meg a Reisz bácsival, hála istennek, akivel férfias megszeppenéssel várakoztunk a rendelőben, amíg a Pélidoktorúrék tanakodtak a Stüncz fölött. Szegénynek csupa vér volt a lelke, meg sokkot is kapott a kis fasztilinkó, feltételezem, mert amíg a Péli bácsiék a lyukat húzogatták, mint valami rajzfilmben, és vagy a Stüpsz nyelőcsövét, vagy a gyomorszáját nézegették, addig ő nagyon lelkesen ráment volna egy altatásból ébredező kiscicára. Feltételezem, hogy őt is csak megcsikizte volna, ahogy szokta, khm.

Nem maradt lyukas a Stüpike, lelövöm a poént, mert végül valahogy megfoltozták, viszont onnantól hetekig szivárgott valami lötyi belőle, meg azért még bele lehetett kukucskálni az állatba, nem nagy nehézségek árán, szóval egy ponton muszáj volt felöltöztetni. És akkor elszabadult a pokol. Ha már Száva nénivel kezdtem a posztot, akkor vissza is kanyarodhatok hozzá, mert divat területén magasan felülmúlja Mutert és Fatert is (engem is), úgyhogy Stüncziből igazi fésönmodellt csinált egy perc alatt. Nézett ki gyermekeit hátrahagyó goás anyukának, veszélyes gengszterrepernek (pogipogi!), trendi óvodásnak, a legjobb pedig kétségkívül az a szett volt, amiről mindjárt feltolok egy képet is. Biztos voltam benne, hogy Stücz soha többet nem jelenik meg pőrén mindezek után, de azóta begyógyította magát, és nagyon élvezi a pucérkodást megint. Egyébként a valósághoz hozzátartozik, hogy mindenkinek kivolt vele a pöcörője, hogy most meg azt kezdték el beszólogatni a népek, hogy "inkább etetnétek ahelyett, hogy öltöztetitek". Nem tudnak ezek semmit.

Egy valamit jó lenne tudni viszont, hogy hol fogunk lakni két hónap múlva. Fater, ő egy biztos pont az életben (Tudom, hogy olvassa, tudom, hogy örül. Hadd örüljön. A fiatalabb generációnak néha el kell dobálnia ilyen morzsákat az idősebbeknek, csak a lelki béke miatt is.). De a Horánszky utca sajnos nem lesz többé, vagyis lesz, csak Muter és Száva néni nélkül. Elmondom, hol fogunk lakni: egy csodálatos, romos villában, ahol madárkák és kiscicák kergetőznek egymással (talán mégis rokonok vagyunk Stüpivel...?), nő a moha, lehet kertészkedni, elférünk egy csomóan, de azért van angol vécé, mert mi van, ha mégis meg akarok tanulni abba pisálni? 

Szóval itt szeretnénk lakni, csak még nem tudjuk, hogy ez hol van. Ha te tudod, kedves olvasó, akkor FELTÉTLENÜL szólj nekem, vagy legfeljebb a Muternak. Kösz!

Címkék: otthon horánszky utca massolit spontán lyukadás romos villa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tivasuvadar.blog.hu/api/trackback/id/tr846120336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása